Skip to Content
Bar de Beauvoir, met Heleen Debruyne en Pat Donnez, vanuit deSingel in Antwerpen

Bar de Beauvoir, met Heleen Debruyne en Pat Donnez, vanuit deSingel in Antwerpen

Van maandag 12 februari tot donderdag 15 februari 2018, na het nieuws van 17 uur

Heleen Debruyne en Pat Donnez openen Bar de Beauvoir

Soyez les bienvenus au bar De Beauvoir, die voor de gelegenheid enkele dagen onderdak krijgt in  deSingel in Antwerpen.  De bar wordt vier dagen lang opengehouden door Heleen Debruyne  en Pat Donnez. De een al wat meer feministe dan de ander. De bar zit elke avond afgeladen vol, met levende lijven. Gewone passanten, muzikanten en stamgasten.

Ze praten – in de nasleep van de #Metoo en Balance ton Porc-commotie – over mannen en vrouwen en of het feminisme ons op weg kan helpen of net niet.  Hun gids is Simone de Beauvoir die bijna zeventig jaar geleden Le Deuxième Sexe publiceerde, een revolutionaire analyse van wat het betekent om vrouw te zijn.

Zo begint de Beauvoir haar boek. ‘Lang heb ik geaarzeld met het schrijven van een boek over de vrouw. Het is een irriterend onderwerp, vooral voor vrouwen en bovendien is het niet nieuw. Er is al genoeg inkt verspild aan het gekrakeel rond en om het feminisme, laten wij er dus verder, nu dat vrijwel achter de rug is, maar over zwijgen.’

De Beauvoir vindt het feminisme in 1949 al achterhaald, zo lijkt het, terwijl het dan eigenlijk allemaal nog moest beginnen.

Bar de Beauvoir wordt vuurwerk! Aan oestrogeen en verbaal testosteron geen gebrek. Met naast Pat en Heleen ook nog o.a. relatietherapeute Rika Ponnet, historica Gita Deneckere, filosofe Griet Vandermassen en dolle mina Chantal Desmet.
Patrick Riguelle, Jan Hautekiet en Gwen Cresens spelen Franse Chansons. De excuustruzen van dienst.

Bar de Beauvoir, vanuit deSingel in Antwerpen.

Van maandag 12 februari tot donderdag 15 februari 2018, na het nieuws van 17 uur op Klara. Ook te beluisteren via klara.be, de Klara-app en als podcast.

Contacteer ons
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Klara
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Klara
Over Klara

Klara is de klassieke radiozender van VRT. Klara biedt mediagebruikers een vluchtheuvel van schoonheid en genot, verbeelding en verwondering. Als actieve partner van de cultuur- en muzieksector stimuleert Klara de beleving van cultuur en klassieke muziek, maar ook van jazz, hedendaagse muziek, film- en wereldmuziek. De radiozender steunt en organiseert spraakmakende acties en evenementen rond klassieke muziek. Klara biedt ook inzicht en verdieping op het gebied van kunst, geschiedenis, muziek en maatschappelijke thema’s.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
lisa.dupond@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Klara
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos