Clara De Decker en Sander De Keere bewijzen dat klassieke muziek iedereen kan boeien

Clara De Decker en Sander De Keere bewijzen dat klassieke muziek iedereen kan boeien

Klara lanceert de podcast ‘Eerste hulp bij klassiek’

Donderdag 26 oktober 2023 – In de aanloop naar Iedereen klassiek nu zaterdag 28 oktober lanceert Klara de podcast Eerste hulp bij klassiek. Of noem het ‘start to classic’ of ‘classic for dummies’. Ben je nog niet thuis in klassieke muziek, maar sta je te popelen om er alles over te ontdekken? Dan ben je in goede handen bij Clara De Decker en Sander De Keere.

Waarom was Louise Farrenc de Beyoncé van haar tijd?

Denk je bij een mandoline alleen maar aan een groenterasp? Begin je al te zweten bij woorden als sonate, scherzo of symfonie? En schiet je in een kramp bij de term ‘klassieke muziek’? Luister dan naar Eerste hulp bij klassiek, een Klara-podcast met Clara De Decker en Sander De Keere. Om de beurt kiezen zij een klassiek muziekstuk dat je minstens één keer gehoord moet hebben. Voor moeilijke woorden is er een alarmknop en voor Sander, die nogal graag uitweidt, een timer.  

Klassieke muziek niets voor jou? Toch wel. Sander en Clara gidsen je op een luchtige manier door hun favoriete klassiekers. Waarom was Louise Farrenc de Beyoncé van haar tijd? Waarom zijn titels van klassieke composities altijd zo ingewikkeld? En hoe luisteren Clara en Sander zelf naar hun lievelingswerken? Ontdek het in de gloednieuwe podcast Eerste hulp bij klassiek

  • Eerste hulp bij klassiek | elke donderdag een nieuwe aflevering | op VRT MAX
Bart Verbeeck Communicatieverantwoordelijke Klara
Over Klara

Klara is de klassieke radiozender van VRT. Klara biedt mediagebruikers een vluchtheuvel van schoonheid en genot, verbeelding en verwondering. Als actieve partner van de cultuur- en muzieksector stimuleert Klara de beleving van cultuur en klassieke muziek, maar ook van jazz, hedendaagse muziek, film- en wereldmuziek. De radiozender steunt en organiseert spraakmakende acties en evenementen rond klassieke muziek. Klara biedt ook inzicht en verdieping op het gebied van kunst, geschiedenis, muziek en maatschappelijke thema’s.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
lisa.dupond@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Klara
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos