Johan Op de Beeck is terug met nieuwe podcast: De Franse Revolutie

Johan Op de Beeck is terug met nieuwe podcast: De Franse Revolutie

Klara presenteert zesde reeks met meesterverteller

Donderdag 10 november 2022Meesterverteller Johan Op de Beeck is terug met een nieuwe, en natuurlijk weer heel meeslepende, podcast. Klara lanceert vandaag De Franse Revolutie. Deze tiendelige reeks kun je beluisteren op VRT MAX.

Johan Op de Beeck brengt het stormachtige verhaal van de Franse Revolutie: van de bestorming van de Bastille in 1789 tot de staatsgreep van Napoleon in 1799, van het nobele devies ‘Liberté, Égalité, Fraternité’ tot de bloeddorstige terreur. Leef mee met revolutionairen die naar de macht grepen, maar vaak zelf onder de guillotine belandden.

Naast Johan Op de Beeck hoor je in De Franse Revolutie ook de stemmen van een reeks topacteurs: onder andere Frank Vercruyssen als Robespierre, Stefaan Degand als Danton, Koen De Sutter als Marat en Dominique Van Malder in de rol van de Belgische revolutionair François Robert.

Johan Op de Beeck was eerder al te horen in vijf podcasts van VRT: De Zonnekoning, Napoleon, Het hart van Napoleon, Het verlies van België en Leopold II. Samen goed voor meer dan negen miljoen luisterbeurten! Daarmee horen de succesvolle podcasts van Johan tot de best beluisterde van VRT. Met zijn meeslepende vertelstijl en boeiende verhalen kluistert hij honderdduizenden liefhebbers aan hun luidsprekers, hoofdtelefoons of oortjes. Of zoals luisteraar Noëlle het verwoordde: “Zelfs als Johan Op de Beeck alleen maar over vuilnisbakken zou praten, hang ik nog aan zijn lippen.”

De Franse Revolutie, met Johan Op de Beeck | een podcast van Klara | vanaf donderdag 10 november op VRT MAX

Bart Verbeeck Communicatieverantwoordelijke Klara
Over Klara

Klara is de klassieke radiozender van VRT. Klara biedt mediagebruikers een vluchtheuvel van schoonheid en genot, verbeelding en verwondering. Als actieve partner van de cultuur- en muzieksector stimuleert Klara de beleving van cultuur en klassieke muziek, maar ook van jazz, hedendaagse muziek, film- en wereldmuziek. De radiozender steunt en organiseert spraakmakende acties en evenementen rond klassieke muziek. Klara biedt ook inzicht en verdieping op het gebied van kunst, geschiedenis, muziek en maatschappelijke thema’s.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
[email protected]

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Klara
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos