Klara: de ideale soundtrack voor de feestdagen

Klara: de ideale soundtrack voor de feestdagen

Breng je wensen over met muziek

Donderdag 7 december 2023 – Zeg, samen met Klara, adieu aan 2023 en verwelkom het nieuwe jaar met de mooiste muziek.

Wie wens jij het beste voor 2024? Breng je Beste wensen over met klassiek, jazz of global. Op het einde van het jaar verwent Klara je met muziek enkel en alleen dóór jou en vóór al jouw geliefden gekozen. Fijne duo’s van Klara-presentatoren draaien op verzoek: Sieglinde Michiel en Carlo Siau, Nicole Van Opstal en Johannes Wirix-Speetjens, Greet Samyn en Sander De Keere. Je hoort Beste wensen op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 december, telkens van 10.00 tot 18.00 uur. Vanaf maandag 18 december kan je via klara.be en de Klara-app je suggesties insturen.

  • Beste wensen: op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 december, van 10.00 tot 18.00 uur op Klara en VRT MAX.

Op zaterdag 2 december was het 100 jaar geleden dat Maria Callas geboren werd. Klara-stem én grote fan Cara Van der Auwera maakte een podcast over deze legendarische muziekgrootheid: Het raadsel Maria Callas. Of je nu van opera houdt of niet: Callas raakt. La divina, een wereldster met een oeverloze gedrevenheid. In haar lijf kolkte een vuur dat iedereen die gepassioneerd bezig is met een vak zal herkennen, ook buiten de muziekwereld. Cara praat met een zangdocent, operaregisseur en muziekkenner, maar ook met een mode-experte, sterrenchef en psycholoog. Over welke kwaliteiten moet je beschikken om de top te bereiken? Welke opofferingen moet je brengen en hoe ga je om met psychologische druk? Hoe doen creatieve talenten dat vandaag? En waarom praten we 100 jaar na haar geboorte nog altijd over Maria Callas?

  • Het raadsel Maria Callas, met Cara Van der Auwera op VRT MAX.

Geen jaarovergang zonder het nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker. En ook dit jaar kan je dat live beluisteren op Klara. Katelijne Boon neemt je mee naar het Musikverein in Wenen, waar dit wereldberoemde muziekspektakel al voor de 66e keer plaatsvindt. Verder zorgt Klara zowel met kerst als oudejaarsavond voor de gepaste soundtrack met de mooiste muziek.

  • Kerst op Klara: van zondag 24 december 17 uur tot dinsdag 26 december 22.00 uur op Klara en VRT MAX.
  • Oudejaar op z’n Grondelaers: zondag 31 december van 20.00 uur tot middernacht op Klara en VRT MAX.
  • Gelukkig nieuwjaar: maandag 1 januari, van 7.00 tot 17.00 uur op Klara en VRT MAX.
  • Nieuwjaarsconcert Wiener Philharmoniker: maandag 1 januari van 10.00 tot 14.00 uur op Klara en VRT MAX.
Bart Verbeeck Communicatieverantwoordelijke Klara
Over Klara

Klara is de klassieke radiozender van VRT. Klara biedt mediagebruikers een vluchtheuvel van schoonheid en genot, verbeelding en verwondering. Als actieve partner van de cultuur- en muzieksector stimuleert Klara de beleving van cultuur en klassieke muziek, maar ook van jazz, hedendaagse muziek, film- en wereldmuziek. De radiozender steunt en organiseert spraakmakende acties en evenementen rond klassieke muziek. Klara biedt ook inzicht en verdieping op het gebied van kunst, geschiedenis, muziek en maatschappelijke thema’s.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
lisa.dupond@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Klara
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos