Skip to Content
Klara viert 70ste verjaardag van Philippe Herreweghe in Maestro en Klara Live

Klara viert 70ste verjaardag van Philippe Herreweghe in Maestro en Klara Live

Op maandag 1 en dinsdag 2 mei

Philippe Herreweghe wordt op 2 mei 70 jaar. 

Op 1 en 2 mei is Maestro integraal gewijd aan dirigent Philippe Herreweghe. Mark Janssens praat met de maestro en brengt een bloemlezing van zijn vele opnames.  Een gesprek over  het ontstaan van Collegium Vocale Gent, over de evolutie van de muzikale voorkeuren van Herreweghe, en over de toekomst. Is 70 jaar een mijlpaal of een keerpunt? Luisteraars mogen hun verjaardagswensen mailen naar [email protected]. Enkelen worden beloond met een verjaardagsuitgave : een collectie cd’s plus een interviewboekje van Herreweghe. Mark Janssens zal alle verjaardagswensen van de luisteraars persoonlijk aan de jarige dirigent overhandigen n.a.v. het verjaardagsconcert op dinsdag 2 mei in Bozar.  Dat concert zendt Klara vanaf 20 uur rechtstreeks uit. Greet Samyn presenteert op het podium en Nicole Van Opstal volgt het concert vanuit de loge. Bevriende musici trakteren Herreweghe op muziek die hem zelf na aan het hart ligt : muziek van Robert Schumann, Maurice Ravel, Franz Schubert en Antonin Dvorak. De jarige zit zelf in de zaal en de musici op het podium zijn o.a. tenor Christoph Prégardien, pianist Martin Helmchen, cellist Steven Isserlis en violiste Patricia Kopatchinskaja. Philippe Herreweghe zal de avond besluiten met een woord van dank nadat er een nieuw gecomponeerd Happy birthday heeft geklonken.

Contacteer ons
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Klara
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Klara
Over Klara

Klara is de klassieke radiozender van VRT. Klara biedt mediagebruikers een vluchtheuvel van schoonheid en genot, verbeelding en verwondering. Als actieve partner van de cultuur- en muzieksector stimuleert Klara de beleving van cultuur en klassieke muziek, maar ook van jazz, hedendaagse muziek, film- en wereldmuziek. De radiozender steunt en organiseert spraakmakende acties en evenementen rond klassieke muziek. Klara biedt ook inzicht en verdieping op het gebied van kunst, geschiedenis, muziek en maatschappelijke thema’s.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
[email protected]

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Klara
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos