Skip to Content
Klara viert geboortedag componist Erik Satie op 17 mei met 'Iedereen Satie'

Klara viert geboortedag componist Erik Satie op 17 mei met 'Iedereen Satie'

Kurt Van Eeghem en Chantal de Waele brengen Satie- marathon vanuit Flagey van 12 tot 20 uur

Klara brengt een hommage aan de excentrieke componist Erik Satie die op 17 mei 150 jaar geleden werd geboren in Honfleur (17 mei 1866 – Parijs, 1 juli 1925). Heel de dag klinkt zijn muziek op Klara. En tussen 12 uur en 20 uur gebeurt dat live vanuit Studio 1 van Flagey. Zowat 25 pianisten leveren hun bijdrage en kiezen gulzig uit de 230 stukken voor piano solo of piano vierhandig.  Kurt Van Eeghem en Chantal de Waele ontvangen  gevestigde waarden Inge Spinette en Jan Michiels, Daan Vandewalle, Piet Swerts, de pianoduo’s Izumi, Yin Yang, Blondeel-Callot, Mephisto, Mahler Pianoduo,  en trappelend talent Dorenda Notermans, Ivo Delaere, Waldo Geuns, Liselotte Sels …

In de Foyer spelen simultaan een aantal pianoleerkrachten en hun leerlingen. 
'Satieïst' of Satiekenner Tom Verheyden (reeks Mon Ami Satie) vertelt alles wat u moet weten over de bizarre persoonlijkheid van Erik Satie.   

 

'Iedereen Satie'. Heel de dag op Klara op 17 mei.
Live vanuit Flagey, Studio 1 en Foyer. Gratis van 12 tot 20 uur
Flageyplein, 18 - 1050 Brussel

 

Contacteer ons
Over Klara

Klara is de klassieke radiozender van VRT. Klara biedt mediagebruikers een vluchtheuvel van schoonheid en genot, verbeelding en verwondering. Als actieve partner van de cultuur- en muzieksector stimuleert Klara de beleving van cultuur en klassieke muziek, maar ook van jazz, hedendaagse muziek, film- en wereldmuziek. De radiozender steunt en organiseert spraakmakende acties en evenementen rond klassieke muziek. Klara biedt ook inzicht en verdieping op het gebied van kunst, geschiedenis, muziek en maatschappelijke thema’s.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
lisa.dupond@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Klara
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos