Nieuw bij Klara dit najaar

Vanaf maandag 4 september

Ook bij Klara brengt het najaar een aantal nieuwe programma’s en andere vernieuwingen.

Op maandag 4 september gaat het nieuwe seizoen van Pompidou van start, Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Het programma wordt voortaan gepresenteerd door Chantal Pattyn en Nicky Aerts.

Op zondag 10 september begint Uit de 1000, een mooie aanloop naar de nieuwe editie van de Klara Top 100Uit de 1000 wordt gepresenteerd door Greet Samyn.

Eveneens vanaf zondag 10 september is er de driedelige radioserie Een gehucht in een moeras, waarin Marc Didden de luisteraars op sleeptouw neemt door ‘zijn’ Brussel.

 

Pompidou
Met Chantal Pattyn en Nicky Aerts

Vanaf maandag 4 september om 17.00 u.

Pompidou start op maandag 4 september met een nieuw seizoen. Chantal Pattyn presenteert het programma dan met Nicky Aerts, nu we afscheid nemen van Kurt Van Eeghem. Doorgaans zal Chantal het programma op maandag en woensdag presenteren, terwijl Nicky de dinsdag en donderdag voor haar rekening zal nemen.

Nicky Aerts presenteerde in het verleden op Radio 1 het cultuurprogramma Neon en het duidingsprogramma Vandaag. Na een lang verblijf in het buitenland ging ze in de zomer van 2016 aan de slag op Klara. Luisteraars konden haar sindsdien al horen in Belmondo, Happy Hour en Django.

In de eerste week van september krijgen Chantal en Nicky onder andere kunstenaar Michaël Borremans, Vooruit-directeur Franky Devos en organist Bernard Foccroulle over de vloer. Ook de vaste Pompidou-recensenten laten van zich horen: Christophe Vekeman en Catherine Vuylsteke brengen het beste leesvoer mee en Sam Steverlynck ging kunstenaar Olafur Eliasson interviewen.

Eindredactie: Karen Billiet / Productie: Wim Vangrootloon

 

Uit de 1000: een aanloop naar de Klara Top 100
Met Greet Samyn

Vanaf zondag 10 september om 15.00 uur

Wie van klassieke topradio houdt, noteert het alvast in zijn agenda: op zaterdag 25 en zondag 26 november is er opnieuw de Klara Top 100!

Maar er is meer. Klara hoopt de luisteraars warm te maken voor de mooiste muziek uit het universum met Uit de 1000, een nieuw wekelijks programma op zondagnamiddag. Daar horen ze de klassieke hits die ze vorig jaar de top in stemden, muziek die de top net niet haalde én verborgen parels die de Klara-luisteraar moet leren kennen.

Greet Samyn presenteert, met aan haar zijde: Marc Erkens. De man die Vlaanderen tot de klassieke muziek bekeert via zijn bevlogen bijdragen in Culture Club op Canvas. Erkens neemt het op voor muziek die hem na aan het hart ligt. In de eerste aflevering van Uit de 1000 is dat het Andante spianato en de  Grande Polonaise brillante van Chopin. Waar de luisteraars dan weer voor kunnen stemmen, natuurlijk, begin november. Op naar de top! Maar altijd Uit de 1000.

Productie: Marc Weyts

 

Een gehucht in een moeras
M
et Marc Didden

Vanaf zondag 10 september om 18.00 u.

In de driedelige radioserie Een gehucht in een moeras wandelt Marc Didden door Brussel, de stad waar hij al meer dan 60 jaar woont.  Vertrekkend vanuit de Dansaertstraat, naar de Grote Markt, maar ook naar zijn geliefde Pont Albert, het Josaphatpark,  de volkswijk ‘Le Chat’ in Ukkel  en de kroegen van Elsene.

Hij wisselt anekdotes uit zijn jeugd af met rake observaties, interessante feiten en kritische beschouwingen. Maar hoe scherp Diddens woorden soms ook klinken, zijn liefde voor Brussel kunnen ze niet verstoppen. ‘Er is een code nodig om het geheim van de stad te ontcijferen’ zegt hij. Marc Didden lijkt die code te hebben gevonden.

Productie : Annick Lesage & Rolly Smeets

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Klara

Klara is de klassieke radiozender van VRT. Klara biedt mediagebruikers een vluchtheuvel van schoonheid en genot, verbeelding en verwondering. Als actieve partner van de cultuur- en muzieksector stimuleert Klara de beleving van cultuur en klassieke muziek, maar ook van jazz, hedendaagse muziek, film- en wereldmuziek. De radiozender steunt en organiseert spraakmakende acties en evenementen rond klassieke muziek. Klara biedt ook inzicht en verdieping op het gebied van kunst, geschiedenis, muziek en maatschappelijke thema’s.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
lisa.dupond@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met