Skip to Content
Reserveer voor Iedereen Klassiek

Reserveer voor Iedereen Klassiek

Op zaterdag 30 oktober is Brugge weer gaststad voor dé hoogdag van de klassieke muziek

11 oktober 2021 – Vanaf vandaag kun je reserveren voor Iedereen Klassiek op zaterdag 30 oktober in Brugge. Het is ondertussen al de achtste editie. Klara organiseert dit muziekfeest samen met Concertgebouw Brugge, Brugge Plus en de Stad Brugge.

Iedereen Klassiek brengt natuurlijk heel wat volk op de been. Om alles veilig te laten verlopen, moeten bezoekers per voorstelling tickets reserveren. Dit kan via klara.be/iedereenklassiek en is helemaal gratis. Ook via ticketsbrugge.be, aan de balie van In&Uit Brugge of telefonisch via de gratis ticketlijn 078 15 20 20 kun je reservaties maken. Je kunt maximaal voor drie voorstellingen reserveren, tot vijf tickets per voorstelling. Een Covid Safe Ticket is verplicht vanaf 12 jaar, een mondmasker wordt aangeraden. Thuisblijvers hoeven niets te missen: Iedereen Klassiek is ook te volgen op Klara, in de Klara-app en op klara.be.

Concertgebouw Brugge – Iedereen Klassiek 2018 – © VRT
Concertgebouw Brugge – Iedereen Klassiek 2018 – © VRT

Divers programma

Ook dit jaar zorgt Iedereen Klassiek weer voor een boeiend, gevarieerd, uitbundig en verrassend programma. Naast jong of minder bekend talent, zijn ook klinkende namen van de partij. Op klara.be/iedereenklassiek kun je het uitgebreide programma terugvinden.

Jeroen Vanacker, Artistiek directeur Concertgebouw Brugge: “Van Steve Reichs Different Trains in het station tot de Carmen-suite van Bizet in het Concertgebouw en polyfonie in de Sint-Jacobskerk: Iedereen Klassiek laat je alle hoeken van de klassieke muziek én van Brugge zien. Kenners, liefhebbers én ontdekkingsreizigers, jong en oud, ontmoeten er elkaar in een ontspannen en ronduit feestelijke sfeer; de jaarlijkse hoogdag van de klassieke muziek!”

Iedereen Klassiek | zaterdag 30 oktober 2021 van 9 uur tot 19.30 uur |
​in en rond Concertgebouw Brugge en in de binnenstad van Brugge


​NIET VOOR PUBLICATIE

In het uitgebreide programma (klara.be/iedereenklassiek) vind je zeker voorstellingen die je graag in beeld wilt brengen of waarover je een verslag kunt maken. Enkele suggesties:

 • Brussels Philharmonic, over Walkures en femmes fatales
  • Locatie: Concertzaal in Concertgebouw Brugge
  • Tijdstip: 14.40 - 15.20 uur (familievriendelijke voorstelling), 16.30 - 17.10 uur, 18.40 - 19.20 uur, reserveren is noodzakelijk
 • Different Trains van Steve Reich door Quatuor Tana
  • Locatie: Station Brugge
  • Tijdstip: 9.30 -10.00 uur, 11.00 -11.30 uur, 13.00 -13.30 uur, reserveren is noodzakelijk
 • Iedereen danst! Brugs choreograaf en theatermaker Randi De Vlieghe maakte speciaal voor Iedereen Klassiek een korte, leuke en eigentijdse choreografie die iedereen kan meedansen.
  • Locatie: Markt van Brugge
  • Tijdstip: 14.00 - 14.30 uur, reserveren is niet nodig
 • Urban Catwalk met Dj Von Rosenthal: terwijl je winkelt mixt de dj klassieke muziek door de luidsprekers
  • Locatie: vanaf de Sint-Salvatorskathedraal tot op de Markt, reserveren is niet nodig
  • Tijdstip: 13.00 - 13.40 uur, 14.40 - 15.20 uur, reserveren is niet nodig

De dagen voor Iedereen Klassiek worden er ook concerten georganiseerd in de woonzorgcentra, een ziekenhuis en de penitentiaire instelling van Brugge. Er vinden concerten plaats op dinsdag 12, woensdag 20 en vrijdag 22 oktober. Als je daar graag een stuk over maakt, breng ik je met plezier in contact met de juiste personen. Klara brengt hierover zelf verslag uit op Klara.be en via sociale media.

Bart Verbeeck Communicatieverantwoordelijke Klara
Over Klara

Klara is de klassieke radiozender van VRT. Klara biedt mediagebruikers een vluchtheuvel van schoonheid en genot, verbeelding en verwondering. Als actieve partner van de cultuur- en muzieksector stimuleert Klara de beleving van cultuur en klassieke muziek, maar ook van jazz, hedendaagse muziek, film- en wereldmuziek. De radiozender steunt en organiseert spraakmakende acties en evenementen rond klassieke muziek. Klara biedt ook inzicht en verdieping op het gebied van kunst, geschiedenis, muziek en maatschappelijke thema’s.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
[email protected]

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Klara
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos