Stiff Upper Lips

Waarom de Engelsen zo Engels zijn. Vanaf zondag 1 oktober.

Untitled-design-_25_.jpg

Als de Engelsen voor een brexit gekozen hebben, heeft dat niet alleen met economie en migratie en soevereiniteit te maken, maar ook met de Engelsen zelf. Ze voelen zich anders dan de anderen, en ze zijn het ook. Wat maakt de Engelsen zó Engels? In deze 5-delige radioreeks proberen journalist Flip Feyten en auteur Harry De Paepe het antwoord te vinden op deze vraag.

En die zoektocht levert de meest wonderlijke verhalen op. Hoe raakten de Engelsen zo verslingerd aan thee? Wat is het geheim van hun aparte humor? Hoe ontstond het kampioenschap schenen schoppen? Wanneer mag een Engelsman zoenen? En hoe staat het met hun legendarische gereserveerdheid, de stiff upper lip? En vooral,  hoe valt dat te rijmen met de gigantische melting pot van culturen die Groot-Brittannië inmiddels geworden is? Hoe komt de Queen aan de titel ‘Seigneur of the Swans’, en wat zijn Royal Fish? Waarom moet je als Lagerhuislid goed kunnen rennen? En waarom is God een stoffige Engelsman?

Met liefde voor Engeland en enig gevoel voor humor wordt de ziel van deze vreemde eilandbewoners voor u blootgelegd. Of u na het beluisteren van deze radioreeks de Engelsen beter zal begrijpen is niet zeker, maar u zal meer van ze houden. En misschien vinden de beide anglofielen zelfs de dieperliggende reden waarom ze uit de Europese Unie stappen en zich terugtrekken achter hun gigantische slotgracht.

Stiff Upper Lips wordt gepresenteerd door Flip Feyten, Harry De Paepe en Sven Speybrouck. De productie is in handen van Rolly Smeets. 

Ook via klara.be, de Klara-luisterapp en als podcast.

https://klara.be/nieuw-op-klara-stiff-upper-lips

Anne Stroobants

Communicatieverantwoordelijke Canvas

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Klara

Klara is de klassieke radiozender van de VRT. Klara biedt mediagebruikers een vluchtheuvel van schoonheid en genot, verbeelding en verwondering. Als actieve partner van de cultuur- en muzieksector stimuleert Klara de beleving van cultuur en klassieke muziek, maar ook van jazz, hedendaagse muziek, film- en wereldmuziek. Klara steunt en organiseert spraakmakende acties en events rond klassieke muziek. Het biedt ook inzicht en verdieping op het gebied van kunst, geschiedenis, muziek en maatschappelijke thema’s.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Bart Verbeeck
[email protected]

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Contact

Auguste Reyerslaan 52 1043 Brussel

www.klara.be