Wat het publiek niet ziet

Wat het publiek niet ziet

Drie kunsthuizen geven een unieke inkijk in het leven achter de schermen

Maandag 29 januari 2024 – In Maestro Degand dirigeert acteur Stefaan Degand zich een weg naar het podium. Maar wat gebeurt er allemaal achter, in en tussen de coulissen? Klara toont in de nieuwe videoreeks Achter de Maestro het fascinerende leven backstage bij drie Vlaamse cultuurhuizen. Bekijk de drie afleveringen nu op VRT MAX.

Antwerp Symphony Orchestra

Orkestregisseur Kumi Kondo en regieassistent Sam Verhaegen nemen je mee achter de schermen van Antwerp Symphony Orchestra. Staan de juiste stoelen klaar voor de musici? Waar is de partituur van de hoornist naartoe? Wanneer moet de dirigent naar het podium worden gebracht? En wat als een muzikant ziek uitvalt en ze last-minute op zoek moeten naar een eerste violist of slagwerker?

Vlaams Radiokoor

Rik Deryckere is regisseur bij het Vlaams Radiokoor. Hij heeft voor elk probleem een plan B, C of D in zijn hoofd en rust niet voor hij weet dat het koor in de beste omstandigheden kan zingen. Productiedesigner Virginie During zorgt voor de look en feel van een concert. Ze kleedt de zangers en zorgt voor decor en licht. Met volledige lichtinstallatie en decor, of soms net met minimale ingrepen, probeert ze het concert elke keer naar een hoger niveau te tillen.

Opera Ballet Vlaanderen

En hoe gaat het er aan toe in de schminkstoelen van Opera Ballet Vlaanderen? Hoe hard piekt het stressniveau bij een snelle outfit- en make-upwissel in de coulissen? Ine Ramakers van de afdeling Kap en Grime toont je haar leven tussen schminkpenseel en pruik. Sébastien Tassin is massagetherapeut bij de balletafdeling van Opera Ballet Vlaanderen en stoomt de dansers fysiek klaar voor hun veeleisende voorstellingen. Dat hij tot een paar jaar geleden zelf grote rollen danste op het podium, maakt dat hij de pijn van de dansers meteen herkent.

Nu op VRT MAX

Achter de Maestro is exclusief te zien op VRT MAX. Bekijk hier de trailer.

Achter de Maestro | een driedelige videoreeks van Klara | op VRT MAX

Bart Verbeeck Communicatieverantwoordelijke Klara
Over Klara

Klara is de klassieke radiozender van VRT. Klara biedt mediagebruikers een vluchtheuvel van schoonheid en genot, verbeelding en verwondering. Als actieve partner van de cultuur- en muzieksector stimuleert Klara de beleving van cultuur en klassieke muziek, maar ook van jazz, hedendaagse muziek, film- en wereldmuziek. De radiozender steunt en organiseert spraakmakende acties en evenementen rond klassieke muziek. Klara biedt ook inzicht en verdieping op het gebied van kunst, geschiedenis, muziek en maatschappelijke thema’s.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
lisa.dupond@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Klara
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos