Wervelend najaar bij Klara

Blijf verwonderd.

Dinsdag 23 augustus 2022 – Het najaar van VRT Radio schiet uit de startblokken. In het hele aanbod van VRT neemt Klara een unieke plek in en zorgt ervoor de je verwonderd blijft.

Klara pakt uit met een wervelend najaar en trekt eropuit, met onder meer een nieuwe editie van Iedereen Klassiek in Brugge en de Klara Top 100. Eind september kampeert Klara alvast een week in het Antwerpse KMSKA, dat de deuren weer opent na een grondige renovatie die 12 jaar duurde.

Het is reikhalzend uitkijken naar de tiendelige podcast De Franse Revolutie, op basis van het gelijknamige boek van meesterverteller Johan Op de Beeck. Eerder was hij al te horen in podcasts over het Koninkrijk der Nederlanden (Het Verlies van België), Leopold IINapoleon en Lodewijk XIV, De Zonnekoning.

Wanneer de dagen korten, komt op vrijdagavond het alom gewaardeerde Nachtbaders terug, voor al wie van neoklassiek en andere bedwelmende tunes houdt. Dé manier om rustig aan je weekend te beginnen. Klara staat ook een dag stil bij ... stilte, een zo broodnodig iets in onze te drukke levens.

Naar aanleiding van de 100ste verjaardag van zijn overlijden, wordt de Franse schrijver Marcel Proust herdacht. Klara is er ook live bij wanneer jazzgitarist Philip Catherine 80 wordt en blaast evenveel kaarsjes uit voor de verjaardag van Daniel Barenboim. Nog hommages zijn er voor César Franck (geboren in 1822) en Heinrich Schütz (overleden in 1672).

Eind december zegt Klara adieu aan 2022 middels vijf dagen Beste Wensen.

Iedereen Klassiek 2021 in Brugge – © VRT
Iedereen Klassiek 2021 in Brugge – © VRT

Bart Verbeeck

Communicatieverantwoordelijke Klara

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Klara

Klara is de klassieke radiozender van VRT. Klara biedt mediagebruikers een vluchtheuvel van schoonheid en genot, verbeelding en verwondering. Als actieve partner van de cultuur- en muzieksector stimuleert Klara de beleving van cultuur en klassieke muziek, maar ook van jazz, hedendaagse muziek, film- en wereldmuziek. De radiozender steunt en organiseert spraakmakende acties en evenementen rond klassieke muziek. Klara biedt ook inzicht en verdieping op het gebied van kunst, geschiedenis, muziek en maatschappelijke thema’s.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
lisa.dupond@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met